Heinola cc 2010

Terveisiä Heinolasta!

Heinolassa järjestetty crosscountry-kisa 7.8.2010 ajettiin lämpöisissä ja pölyisissä merkeissä.

Elokuun lämpöennätykset 33,7 °C rikottiin toistaiseksi juuri tuolla Heinolassa… Moottorit kävivät kuumina ja kuskit, ketkä maaliin selvisivät, olivat kahden tunnin uurastuksen jälkeen varmastikin väsyneitä….

Lähtö järjesttiin yhteislähtönä. Siinä kärkipaikan saaneet saivat huomattavan edun.

Pölyä reitillä oli tosi paljon. Kaikista pahinta oli metsäpolut, jossa pöly nousi edellä menevän pyörän perässä eikä siellä takanatulija nähnyt mitään. Ja siitähän sitten yllätyksiä tulee. Yksi kaatuu, toinen perässä ja kolmas samaan kasaan.

Hiekkamäet olivat kuivia ja pehmeitä. Näissä moni jäi mäkeen möyrimään ja hiekkaa kaivelemaan.  Lisäksi reitillä löytyi kivien koloja, jotka kuiva ja kevyt hiekka peitti ja jos niihin sattui osumaan, siihen stoppasi matkanteko vähäksi aikaa.

Extreme-osuus motocrossradalla oli kohtuullisen helppo. Muutaman tukin ylitys ei tuottanut ongelmia ja siinä olikin joka kierroksella varma paikka kuitata pari sijaa, ainakin harrasteluokan lähdössä.

Sijoitukseni oli lopulta 96. Olihan lähtijöitä harrasteluokassa yli 200. Starttaukseni epäonnistui, siinä meni toiveet paremmasta sijoituksesta. Lisäksi muutama juuttuminen mäkiosuuksilla toisiin pyöriin sekä hiekkaan veivät voimia, viimeinen kierros tuli ajettua tosi hiljaa.