Ajanotto – talkoina vai ammattina

Ensimmäisen kerran osallistuin SML:n B-toimitsijakurssille 2.4.2011, jolloin lisenssiin tuli merkintä B+T. Tuo T-kirjain tarkoittaa ajanottopäällikköä. Vuonna 2023 T-kirjain poistuu Urheilusäännöstöstä.

Mitä se merkitsee? T-lisenssi tulee automaattisesti kaikille B-lisenssin ohessa, ainoastaan muut K ja Y pitää kurssittaa erikseen.

Nyt kolmatta kertaa kurssille osallistuneena, puhetta oli jo siellä ajanoton ulkoistamisesta. Myös lajipäivillä puhuttiin samaa. Ulkoistus tarkoittaisi ajanottopalvelun ostamista joltakin sitä tarjoavalta taholta. Ajanottopäällikkö kuitenkin voi toimia talkoohengellä.

Kalkku ry on jäsenkerhojen keskinäinen yhdistys, jonka omistuksessa on ajanottolaitteita jäsentensä käytettäviksi. Kalkku ei tarjoa ajanottopalvelua.

Usein on nähty virheellisesti merkittävän allekirjoittaneelle Kalkku ry oman kerhoni sijasta.

Mikä on kustannus ajanotosta? Oletko valmis maksamaan ammattilaisen suorittamana ajanotosta?

Yhden aseman ja maksimissaan kahden henkilön kustannukset eivät ole korkeat, varsinkaan jos ei edes nosteta palkkaa, vain ainoastaan matkakulut ja laitteiden käyttömaksut. Puhutaan vain 500-1000€ kustannuksista. Jos tämä kulu jaetaan osallistuvien kilpailijoiden kesken, niin korkeintaan ajanotto on 5 € / kilpailija.

Mutta siirrytäänpä enduroon…asemia 4-10, jopa 20, kuten Päitsillä…joten minimissään 2000 €…lähes talkootyönä…

Jos pitää maksaa palkkaa, silloin kulut kertautuvat, lähtörahana voidaan pitää 10000€. Silloin kulut per kilpailija ovat jo moninkertaiset, 50 € ylöspäin. Oletko siis valmis tulemaan mukaan talkoisiin vai maksatko mieluummin 50 € tai jopa Päitsillä 200 € extraa nykyisten osanottomaksujen lisäksi?

Jos maksaja löytyy, tarjoan ilomielin ajanottopalvelua enduroon!

Terveisin Mikko

Vastaa